lunes, 19 de enero de 2009

Calafell acollirà el partit de veterans del Barça i el Bilbao de la lliga de futbol indoor estatal

El municipi de Calafell acollirà el pròxim dia 30 de gener, el partit de la II Lliga Estatal de Futbol Indoor, que enfrontarà els equips de veterans del FC Barcelona i de l'Atlètic Club de Bilbao. Aquest partit es jugarà al pavelló municipal 'Joan Ortoll' a partir de 2/4 de 9 del vespre i serà transmès en directe per les càmeres de Canal Plus. Aquesta lliga haurà començat una setmana abans a Madrid on també es farà la presentació oficial.


L’acord entre l’empresa organitzadora ‘Futbol Indoor Events’ i la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Calafell es va rubricar ahir dilluns, després d’una visita dels responsables de l’empresa, de l’alcalde de Calafell, Jordi Sánchez i del regidor d’esports, Josep Manuel Núñez. D’aquesta manera Calafell es converteix, al menys per una jornada, en la seu de l’equip del Futbol Club Barcelona, club que va oferir aquesta possibilitat a l’Ajuntament de Calafell, donades les excel·lents relacions entre el club blaugrana i el consistori calafellenc. L’oferiment inicial de l’Agrupació de Veterans del FC Barcelona era que Calafell s’esdevingui com a seu fixa del club blaugrana però l’Ajuntament de Calafell espera veure la reacció dels afeccionats el pròxim dia 30 i valorar si cal que el pavelló ‘Joan Ortoll’ aculli tots els partits de Lliga i de la Copa, que com a local jugui el FC Barcelona.
Aquest acord implica fer uns petits retocs al pavelló calafellenc al qual s’haurà de col•locar gespa artificial, requisit indispensable per a poder jugar al futbol indoor, una modalitat del futbol sala que va començar ara fa sis anys i que poc a poc ha anat agradant tant als jugadors com als espectadors. Tant és així que l’any passat es va instaurar la primera lliga sènior amb la participació dels nou equips que, al menys un cop, han guanyat el campionat nacional de lliga.
L’alcalde Jordi Sánchez, que ha estat futbolista, no ha amagat la seva satisfacció per acollir aquest esdeveniment, ja que per un cantó es potenciar el futbol indoor i a més, es podrà veure d’aprop mítics exjugadors de futbol dels principals equips de l’Estat que estaven jugant la millor lliga d’Europa ara fa un o dos anys. L’alcalde calafellenc, que ha portat personalment les negociacions, ha dit que “a més serà una gran promoció per Calafell ja que la cadena de televisió, que ofereix el partit en directe i en diferit, emet un reportatge de la ciutat acollidora”.El regidor d’esports Josep Manuel Núñez ha coincidit amb l’alcalde en dir que “a banda que serà una gran projecció pel municipi amb un cost zero pels contribuents, és una manera de portar aquesta modalitat del futbol al nostre municipi i fer que els seguidors puguin veure d’aprop aquests jugadors que fa poc encara veiem jugar als millors equips de la lliga estatal”Campions de PrimeraAquesta competició, que com s’ha dit, va començar l’any passat, la juguen els nou equips que han estat campions de la lliga de futbol de Primera Divisió.
És a dir, el FC Barcelona, Real Madrid, Valencia, Atlético de Madrid, Sevilla, Betis, Atlétic de Bilbao, Deportivo de la Corunya i Reial Societat. Cal dir que l’any passat el vencedor va ser el Corunya entrenat per Arsenio. El sotscampió va ser el Real Madrid i el tercer classificat el Barca, que junt el Valencia, quart classificat, van jugar la I Copa de Futbol Indoor, que també va ser pel representant gallec.Pel que fa a la lliga, que a la seva segona edició començarà el 23 de gener a Madrid, es regeix per un sistema de lliga de tots contra tots.
Els equips han de comptar amb vint jugadors, tot i que en el terreny de joc només en juguen cinc. Una de les condicions per poder jugar és no ser menor de 35 anys. Entre els futbolistes famosos que van jugar l’any passat i, que amb tota probabilitat, repetiran aquest any hi ha Busquets, Milla, Óscar Garcia, Christiansen, Sergi Barjuan, Goikoetxea, Angoy, Amor, Eusebio i Luis Enrique (FC Barcelona), Buyo, Alfonso, Martin Vázquez, Amavisca, Zoco i Karanka (Real Madrid), Arteaga, Zabala, Santi Bakero, López Ufarte i Sa Pinto (Real Sociedad), Stosic, Márquez, Camacho, Julio Soler i Reyes (Betis), Songo’o, Elduayen, Donato, Radchenko, Fran, Manjarín, Djalminha i Oregui (Deportivo), Pintinho, Antoñito, Carvajal i Pablo Alfaro (Sevilla), Vizcaíno, Estebaranz, Fresnedoso, Pantic Juanin i Julio Prieto (Atlético de Madrid), Larrazabal, Alkorta, Julen Guerrero, Aguirre, Bakero, Ferreira i Karanka (At. Bilbao).

No hay comentarios:

Lo más leido